nat!

Op een regenachtige dag, ergens halverwege de jaren tachtig, ging ik geld opnemen bij het postkantoor aan het Plantsoen.. De loketten stonden nog aan de rechterhand bij binnenkomst, dus het is al even geleden. Het was druk. Voor mij in de rij stond onze eigen stadscowboy Herman. Na de gebruikelijke begroetingen ( Hi boy… etc ) stak hij een peuk in zn mond en pakte een lucifer.
( je kon toen nog gewoon overal roken ). Hij ging wat opzij van de rij staan, leunde tegen de balie en trok een been op. Vervolgens begon hij met de lucifer richting zn laars te zwaaien. Een hachelijke onderneming bleek al snel want Herman had m al flink om (meestal), en hij viel met veel gekreun om.
Nadat we hem met een paar omstanders op de been hadden geholpen, ging hij weer tegen de balie geleund staan om weer met zn hand mét nieuwe lucifer richting laars te bewegen. Het ging uiteraard weer fout en hij kwam weer ten val. Toen we hem opnieuw overeind probeerden te hijsen zag ik onder zn laars een strookje papier geplakt zitten. Het was afkomstig van een luciferdoosje, de zijkant waarlangs je een lucifer aanstrijkt.
Herman ging in zn cowboy immitatie-act blijkbaar zo ver dat hij de strijklucifers uit bekende westerns wilde immiteren. Aangezien onze zwaluwlucifers daarvoor niet geschikt zijn had hij het aanstrijkgedeelte van het pakje onder zn laars gelijmd. Door de regen was dit nat geworden en mislukte deze cowboy-act jammerlijk.

Door: Ron Verkade

Selekteer categorie:
1946 – 2000

Alles over personen

1946 – 2000 > Alles over personen

tag: 1985?

email afzender: ronverkade@gmail.com

Youtube:

Plaats een reactie