Wie heeft het beeld bij het Droomhuis gemaakt?

Drie kinderen klampen zich aan hun moeder vast. Ze zijn haar schat, maar je ziet aan haar gezicht dat ze het ook een hele verantwoordelijkheid vindt. Een mooie keus, dit beeld bij het Droomhuis, want daar, aan Niemeijerstraat 35 – 37, wonen meervoudig gehandicapte jongeren die veel zorg nodig hebben.

Het beeld werd onthuld bij de feestelijke opening in december 2007. Iedereen vond het mooi maar niemand weet meer wie het gemaakt heeft. Het Droomhuis is de papieren kwijt en ook de gulle gever, African Art Promotion, kan niets meer vinden. Het is vermoedelijk gemaakt in het kunstenaarsdorp Tengenenge in Zimbabwe, van een steensoort uit die buurt, serpentine of springstone. Misschien is dit beeld wel van Sylvester Mubayi want de stijl en het thema “family” passen bij hem.

Aan de beeldhouwkunst van Zimbabwe was in 1989 de expositie Beelden op de Berg in arboretum Belmonte gewijd. Een aankoop van de gemeente, een beeld van Bernard Takawira, staat op de binnenplaats van het stadhuis en is vanuit de hal zichtbaar.

Heel graag willen wij de naam van de maker van het beeld bij het Droomhuis boven water krijgen
(u kunt uw reactie hieronder plaatsen)!Onthulling beeld Droomhuis 15 dec 07

6701 CM Wageningen, Nederland

Plaats een reactie