Overzicht van kraakpanden in Wageningen

Vanaf de jaren 70 raakte Wageningen, net als heel Nederland, in de ban van het kraken. Voor het project Wagenings Barricaden zijn de kraakpanden van Wageningen geïnventariseerd. Hieronder  een overzichtskaart. Het is nog niet compleet, dus mocht je kraakpanden missen, laat het ons dan weten!

9 gedachten over “Overzicht van kraakpanden in Wageningen”

 1. Mooie Site! Heb zelf gewoond op Heerenstraat 1 en daarvoor geholpen bij de kraak van Hr3&5 en Heerenstraat 1. Dat laatste was om te beginnen…bewoond door vrouwen! Je weet wel;, de overalletjes. De mijne was blauw maar eigenlijk waren ze roze. En heel bewust, anders werd je het wel! Mooie tijd, mooie ideeën en mooie restauraties van waardevolle huizen in het Centrum. Heb helaas niet veel beeldmateriaal meer, maar ben nog zoekende.

  Beantwoorden
  • Foto’s ben ik zeker nog in geïnteresseerd! Een eigen artikel zou Heerenstraat 1 ook niet misstaan. Als je het leuk vind een verhaal daar over te schrijven, wil ik het wel plaatsen hier.

   Hartelijke groet, Jobbe

   Beantwoorden
  • Lidy, ik was medekraker van Heerestraat 1 en woonde er een tijd vanaf het begin. Kippen in de tuin staat me nog bij… Verder het herstellen van de vloer op de zoldering waar de vloerdelen weg waren. Ik verbleef een tijd in het (laat) middeleeuwse deel aan de tuinzijde totdat ik een kamer kon huren aan het Bowlespark. Daarvoor woonde ik aan De Dijk in het Binnenveld waar we weg moesten. Qua beelden heb ik niet veel… een stukje van de muur rond de tuin aan de Boterstraat die ik de moeite van het fotograferen waard vond.

   Beantwoorden
 2. Ik mis Hof van Gelderland. Of zie ik iets over het hoofd?
  Enne… btw, sinds een paar dagen is het pand van voorheen snackbar/automatiek Mekking gekraakt. Maar volgens de berichten zullen de krakers binnen enkele weken weer vertrekken omdat Koffieshop De Bengel hier naar toe gaat. 😉

  Beantwoorden
  • Dag Jelle, helaas niet aan toegekomen nog van alle panden een artikel te schrijven. De punt staat wel op de kaart. Er is inmiddels een heel lijstje waar ik misschien volgend jaar weer mee verder wil. Mijn buren blijken bijvoorbeeld de oprichter van de eerste kinderopvang in 10Z.

   Beantwoorden

Plaats een reactie