Over Wageningen

Toen ik laatst op de markt liep kwam ik bij de Schapenkraam Anita tegen. Dat was erg gezellig, we hadden elkaar al een tijd niet gesproken. Later kwam Corla ook nog! Een binding in Schapenkaas!

Op de Rooseveltweg is het tegenwoordig veel groener en natuurlijker. Nu fiets ik er graag en mis het verkeer van vroeger helemaal niet. De beschildering van de flats met kleuren en sterrenbeelden maakt het ook leefbaarder, vind ik als voorbijganger.

Het liefst wandel ik van Renkum naar de Casteelse Poort, om de vertelmiddagen van Eva Luna bij te wonen. Ik ga langs ONO en over de Wageningse berg. Elke keer leuk.
De Uiterwaarden zijn altijd weer anders. Ik fiets er graag en vaak langs. Het licht is vaak heel mooi en de maan en sterren ’s avonds ook. Ik ga ook wel eens naar Rhenen, maar het stuk langs Wageningen is toch het mooist. Gelukkig is het U-plan er nooit gekomen!

Als ik Wageningen binnenkom is dat meestal voor boodschappen of de bank. In Renkum hebben we namelijk geen kantoor meer en zelf heb ik geen computer. Ik kom met de fiets, zodat ik niet hoef te parkeren.

Door: Henny, Wageningen – Lokale Verhalen 2013.

Plaats een reactie