Wat is het verhaal van dit anker?

Anker-Campus
Ankers hebben verhalen: bij wat voor schip ze hoorden, welke zee├źn ze zagen, hoe hun laatste reis was. Ondanks de nabijheid van de Rijn zien we in Wageningen maar weinig ankers.
Lang heeft er een op De Dreijen gestaan, maar plotseling was het verdwenen. Een groot, zwart anker, met het Griekse woord HLXH er op. Ooit was er een arm afgebroken en daarom leunde het op een steuntje. Het stond bij Agrotechnion, ofwel landbouwtechniek en alles wat daar bij hoort. Met een bordje: Aangeboden door Heeren XVII studievereniging der studenten in de Landbouwtechniek, ter gelegenheid van haar zesde lustrum. De Anker-Agrotechnionlustrumcommissie 11 mei 1995.

Bij onze naspeuringen hoorden we, dat er een anker in de wei lag achter het verste gebouw van de Campus. En daar lag het achter Axis Z, in een verrommelde omgeving, zonder bordje, als een hoopje schroot. Toen we de studievereniging er naar vroegen bleek de kennis over dit anker niet te zijn overgedragen. Nu zijn ze er blij mee, ze willen het een betere plek geven. In mei bestaan ze 50 jaar. Wie geeft het anker zijn geschiedenis terug?

U kunt hieronder uw reactie plaatsen!

Axis, Campus Wageningen

Plaats een reactie