Wie kent het beeld bij de Belastingdienst?

Bruin plastiek Marijkeweg 24 StaandAls je naar de Belasting moest had je wel wat anders aan je hoofd dan kunst. Je ging niet eerst met een cameraatje rondlopen om beelden te fotograferen. Vandaar misschien, dat het zo moeilijk is om meer te weten te komen over een bruin beeld dat bij de ingang van de Belastingdienst aan  heeft gestaan.
Er schijnt ook een versiering van stenen in het gazon te hebben gestaan. Dit grote gebouw dateert van 1967, de Belasting zat er tot ongeveer 2000. Het is daarna verbouwd, kreeg een nieuwe gevel , en huisvest nu een sportschool en appartementen.

De enige foto die we hebben danken we aan Geert Kapsenberg, die in 1999 en 2000 op verzoek van Wageningen Monumentaal alle kunst in de openbare ruime heeft gefotografeerd – een belangrijke momentopname van Wageningen 15 jaar terug.

6709 PG Wageningen, Nederland

Het bruine ‘plastiek’, zoals men dat wel noemt, lijkt ongeveer 1 meter hoog te zijn geweest. We zien twee rechtopstaande vlakken waarop een soort balk balanceert.

Meer weten we niet: kunstenaar, titel, jaar van plaatsing. We weten niet eens of het van hout, steen of staal is gemaakt. Weet u meer?  U kunt hieronder uw reactie plaatsen!

2 gedachten over “Wie kent het beeld bij de Belastingdienst?”

  1. Dank u wel voor deze tip, we zullen dit adres eens proberen. We beschikken over diverse boeken over de percentageregeling maar het beeld bij de belastingdienst en enkele andere Wageningse beelden kunnen we er niet in terugvinden. Mogelijk zijn die beelden toch op een andere manier gefinancierd. Vriendelijke groet, Laurens van der Zee, Kunstraadsels van Wageningen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie