Zijn Vliegend Hoofd en Insecten echt gevlogen?

28 Wandschildering Vliegend Hoofd voormalig Binnenhaven 7-9 Entomologie Leo Schatz 1976

WA119-2 Wandschildering Insecten voormalig Binnenhaven 7-9 Entomologie Leo Schatz Uit Wag Kunstsc Kunstwerken die vastzitten op een muur, dat kan lastig zijn. Niet als je er eeuwig woont natuurlijk, maar wel als je wilt verhuizen of de boel plat wilt gooien. Tja, daar zijn regels voor, maar die worden helaas verschillend uitgelegd.
De universiteit heeft diverse gevelkunstwerken bewaard en op de Campus herplaatst. Naar één ervan, een beeldhouwwerk van Cor Hund, zijn we echter nog steeds op zoek.

Maar deze abstracte muurschildering uit 1967, in de wandeling ‘Vliegend Hoofd’ genoemd, en het werk ‘Insecten’ (1961) hebben het waarschijnlijk niet overleefd toen het langgerekte gebouw aan de Binnenhaven / Kortenoord Allee werd gesloopt.
Het middenstuk is behouden en daardoor bleef van dezelfde kunstenaar, Leo Schatz (1918 – 2014), een enorm mozaïek in de toenmalige hal bewaard. Je kunt het voortaan als buitenmuur bewonderen. Zo’n goocheltruc is voor zijn muurschilderingen niet uitgehaald, vrezen we.

WA119-4 Wandschildering Insecten voormalig Binnenhaven 7-9 Entomologie Leo Schatz Uit Wag KunstscAls ze nu maar de regels hebben gevolgd en tenminste een paar goede foto’s hebben gemaakt! Wie heeft er betere dan het bovenstaand vage kiekje?
U kunt hieronder uw reactie plaatsen!

Nederland

Hebt u nog vragen of weet u nog een raadsel? Meld ze, we gaan binnenkort deze rubriek afsluiten met een terugblik.

Plaats een reactie