Klok Technische school

Begin oktober 2010 werd begonnen met de sloop van de voormalige Technische School aan de Churchillweg.
Het gebouw werd als Nijverheidsschool op 1 september 1933 geopend door burgemeester J.M.A. Wijnaendts van Resandt, waarbij met een druk op een seinsleutel de buitenklok in werking werd gesteld.

De architect Andries Baart was de ontwerper van het gebouw. De Nijverheidsschool was voor 1 september 1933 gevestigd aan de Stationsstraat.

De klok en de vier tegeltableaus tegen de noord- en zuidmuur zullen worden gesloopt.
Op het allerlaatste moment werd de klok, dankzij de financiële steun van Wageningen Monumentaal en Boei (Nationale Maatschappij tot Behoud en Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel Erfgoed) en de firma Roseboom, van de sloop gered.
Onderzocht wordt of de Klok een plaats kan krijgen in de nieuw te bouwen woonwijk De Ambacht.

Donderdag 16 december 2010 werd gestart met de bouw van 18 woningen. Het gehele bouwplan omvat 84 woningen. De straten kregen de namen Ambachtstraat, Nijverheidstraat en Vakwerkstraat.

Door: HMBitter

4 gedachten over “Klok Technische school”

  1. Wageningen Monumentaal heeft nog wel een poging gedaan de tableaus te redden, maar de situatie was nogal ondoorzichtig en er was geen uitzicht op fondsen voor die actie. Onze vraag via de rubriek Kunstraadsels naar wie de tableaus gemaakt heeft is helaas onbeantwoord gebleven. We hopen nog steeds op een antwoord. Intussen zijn de tableaus in elk geval gefotografeerd en mooi zichtbaar gemaakt in deze rubriek van de wikiwageningen750, en ze zijn onder het trefwoord ’tegeltableaus’ beschreven op de website beeldenvanwageningen.nl , te zien via deze link: https://www.beeldenvanwageningen.nl/artworks/detail/6325507/.

    Beantwoorden

Plaats een reactie