Iedereen kent de oude LTS van Wageningen. Je hebt er zelf op gezeten of je kent minstens één persoon die er een vak heeft geleerd. Op heel wat ansichtkaarten komt dat markante gebouw uit de jaren ’30 voor, met die toren met die klok er op. Toen was het nog de Nijverheidsschool. En toen zaten er op de hoeken op één en twee-hoog nog ramen.
Later, waarschijnlijk bij een verbouwing van de gevel in 1981, zijn die ramen aan een kant dichtgemaakt. Het vlak is opgevuld met twee verschillende patronen van gekleurde tegels. Eigenlijk best mooi gedaan! Maar niemand had het er ooit over.
Op de hoek met de Harnjesweg zaten vlakken in wit, zwart, blauw en rood, en aan de andere kant, naar het centrum gericht, zag je een paar schuine strepen in blauw en zwart tegen een grijze achtergrond.
En nu is alles weg, de school en de kunst zijn vermalen tot puin voor nieuwe wegen. Alleen het beeld met blauwe stalen balken van Toon Heijmans staat er nog.
Welke kunstenaar heeft toch die tegeltableau’s gemaakt? En waarom moesten die hoekramen eigenlijk weg? Weet u meer? U kunt hieronder uw reactie plaatsen!
Voormalige LTS Wageningen