Wie kent de gevelsteen van bakker Van der Linden?

Gevelsteen Van der Linden Markt 19We vallen maar met de deur in huis: de gevelsteen van voorheen bakkerij Van der Linden staat er spuuglelijk bij. De kunstenaar zal het vast niet zo bedoeld hebben: een zwart gekalkt tafereeltje van een oude winkel met een vrouw (?) met hoorn in de open deur.
Rustieke planken, halfronde ramen, korenaren links en rechts, en een krakeling en vreemd genoeg het getal 5 bovenin. Onderin staat de naam ‘van der Linden’. Met ogen dicht is daar met een witte verfkwast naar gezwaaid.

De gevelstenen van Wageningen verdienen beter, ze vertellen het verhaal van onze stad. Elke steen telt! Waar dit schoons zich bevindt? Hoek Markt 19 – Vijzelstraat. Markt 19 wageningenDaar is in de oorlogsjaren een geheel nieuwe kring van huizen in de Delftse School neergezet om de in puin geschoten panden te vervangen.
Wie het goede doel komt steunen of gewoon op zoek is naar een koopje loopt er rakelings langs, de steen hangt op schouderhoogte rechts naast de deur van Terre des Hommes.

Wie weet het jaar, de titel, de kunstenaar en hoe de steen er uit hoort te zien? En wie herstelt de steen in ere? U kunt hieronder uw reactie plaatsen!
 

6701 CX Wageningen, Nederland

4 gedachten over “Wie kent de gevelsteen van bakker Van der Linden?”

 1. Betreft Gevelsteen Bakkerij v.d. Linden
  wij hebben thuis ook zo’n gevelsteen, die komt bij bakkerij v.d. Meer en Schoep vandaan, het hele personeel heeft er 40 – 50 jaar geleden een gekregen. Wij kregen hem onlangs van één van de oud personeelsleden. En ook in Den Bosch hangt hij op de gevel van een bakkerij.
  Zie: http://www.bastionoranje.nl/printerversie.php?artikel=794
  Ik hoop dat u iets verder geholpen bent.
  Mvg, Lies de Jonge – Delft

  Beantwoorden
 2. Voor alle belangstellenden,

  Volgens mij is de gevelsteen uitgegeven door “Sonneveld”als relatiegeschenk. Dat moet zo`n 30 – tot 35 jaar geleden zijn. Verdere informatie is ook bij mij niet aanwezig.

  M.vr.gr. Jan Huijbers

  Beantwoorden
 3. Dank voor de tip over firma Sonneveld. Een relatie in de wereld van de bakkerijbenodigdheden is op dit moment speurwerk aan het verrichten, deze tip kan een duwtje in de goede richting betekenen. Inmiddels hebben wij de gevelsteen in Den Bosch gefotografeerd, een heel mooi exemplaar van dit relatiegeschenk, zie bijgaande afbeelding.

  Beantwoorden

Plaats een reactie