Van wie was het tegeltableau op de oude gymzaal?

Tegeltableau oude gymzaalOp de hoek van de Nobelweg en de Dolderstraat heeft lang een gymzaal gestaan. Een mooi sporttafereel in vrolijke kleuren sierde een van de gevels: een zon, turnringen, en twee balancerende figuren met een bal.

Net als bij de Sint Jozefschool die wij u als raadsel 12 presenteerden, weet niemand wie dit kunstwerk van keramiek heeft gemaakt. Zou het de eerder genoemde kunstenaar Johan Karsch zijn geweest?

In januari 2005 heeft cultuurambtenaar De Jager brieven rondgestuurd met de kop “Gemeente zoekt kontakt met beeldend kunstenaar”. De hal zou namelijk worden gesloopt en daarom wilde men overleggen over herplaatsing. tegeltableau_oude_gymzaal_1Helaas is de maker niet gevonden, maar gelukkig heeft de gemeente het kunstwerk bewaard en het later op een gymzaal aan de Schaepmanstraat geplaatst. Daar hangt het nu op een hoek, verdeeld over twee wanden. Fijn dat dit werk zo goed terecht is gekomen!
Maar nu nog de kunstenaar! Uw hulp is nodig.

U kunt hieronder uw reactie plaatsen!

6706 Wageningen, Nederland

tegeltableau_oude_gymzaal_2

2 gedachten over “Van wie was het tegeltableau op de oude gymzaal?”

 1. De 2 baksteenmozaIeken in Wageningen bij de Jenaplanschool en de gymzaal, zijn gemaakt door mijn oom Jan Goeting (Den Haag).
  Jan Goeting (1918-1984) heeft opdracht gekregen om een baksteen mozaïek te maken
  in Wageningen (Jenaplanschool / Kolkakkerschool 1970-1971) buitenkant en gymzaal.
  Structuur68 (Henk Trumpie, Jaques van Gaalen) hebben het uitgevoerd (bakken, glazuren), Den Haag,
  geplaatst is het door Zuliano Kunst en Terrazzo Zoetermeer.
  Voor meer informatie over Jan Goeting: http://www.goeting-art.com

  Beantwoorden

Plaats een reactie